No. 022 – 01-07-2004 – Darwin

Geschreven: 01-07-2004 [ 20:25 ]

 

Arrival Darwin

 

Voor m'n 'fans'...,

 

...even een korte update. Ik zit nu in m'n hostel in Darwin voor de verandering weer eens achter een computer en zal nog even in het kort vertellen wat ik vandaag allemaal wel niet heb gedaan.

Wel... om 4:45u ging m'n wekker af en ging ik Nederland - Portugal kijken. En wat doen we... we verliezen... shit! Ik had zo gehoopt dat we nu eens een keer in de finale zouden komen. Daarna ben ik weer m'n bed in gedoken en heb nog twee uurtjes geslapen. Daarna heb ik m'n laatste spullen ingepakt en ben ik met een busje van het hostel naar het vliegveld van Cairns gereden. Onderweg vroegen ze me waar ik precies afgezet wilde worden International of Domestic (is nationaal). Wel ik ga van Cairns naar Darwin dus ik denk Domestic. OK ik daar afgezet naar een baliemedewerker gelopen om te vragen waar ik m'n ticket kon halen (had nl. een e-ticket besteld via het internet). Vertelt hij me dat in naar het internationale gedeelte moet, omdat ik met een internationale vlucht richting Singapore mee moet. Ik gelijk shit! nou dan sta ik dus mooi verkeerd! No Worry's, it's just a 5 minute walk... Ja, maar als je 25 kg. op je rug hebt, ik denk 5 kg. voor je en ook nog een tas met je slaapzak in je hand is vijf minuten een heeeeellll eind! Maar ja ik moet er toch heen dus toen maar lopen. Gebroken kwam ik uiteindelijk aan bij het juiste gedeelte en kon ik inchecken. Ik steeg op vanaf Cairns om ong. 13:00u lokale tijd en m'n vlucht duurde ong. 2,5 uur (1733 km. totaal). In het vliegtuig kwam een man naast me zitten die vroeg waar ik vandaan kwam. Ik vertelde dus dat ik uit Nederland kwam. Begon hij ineens in het nederlands tegen me te praten (wel gecombineerd met engels, maar toch). Hij was in 1958 met z'n hele familie geemigeerd naar Australië. Ze waren met de boot gekomen. Hij had in Amsterdam gewoond en was nu op weg naar z'n werk. Z'n woonplaats in nu Mackay (dat is aan de oostkust) en hij werkt vier weken in Darwin en gaat dan een week naar huis. En om naar z'n werk te gaan gaat hij met het vliegtuig! Kun je het je voorstellen, ja ik hem een baan 1733 km. verderop! Bij ons zou je dan in Spanje uitkomen ofzo! Om 15:00 kwam ik aan in Darwin (lokale tijd, ik ben nu namelijk in Northern Territory en daar is het tijdverschil 7,5u met nederland). Verder niet zoveel gedaan vanmiddag. Ben vanavond wat wezen eten met een jongen uit Denemarken (hij woont in Kopenhagen). Ik kwam hem tegen op het vliegveld en hij ging naar hetzelfde hostel als waar ik nu verblijf. Morgenochtend om 6:30u vertrek met een 3-daagse tour naar het Kakadu National Park. Daarna zal ik jullie laten weten hoe het was.

 

-x-x-x- Karin

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer