No. 012 – 08-06-2004 – [ vervolg ] Jackaroo/Jillaroo cursus

Geschreven: 08-06-2004 [ 13:30 ]

 

[ Vervolg ] Terug in de bewoonde wereld...

 

Hoi allemaal,

 

Zo, waar was ik gebleven, oh ja bij het theedrinken... Tijdens het theedrinken was er een voorstelronde. Iedereen vertelde waar ze vandaan kwamen, wat je werk of opleiding je deed en hoe lang je op een paard had gereden. Na de voorstel ronde moesten er nog een aantal formulieren ingevuld worden, kon je schoenen uitzoeken en kregen we vervolgens een rondleiding over het terrein en de diverse gebouwen. Ook kregen we een rooster te zien met taken. Hierbij moet je denken aan afwassen/afdrogen, de vloer vegen, de douches en toiletten reinigen, enz. Iedereen was twee of drie keer ingedeeld. Ik gelukkig maar twee keer. Toen we bij de paarden kwamen kregen we eerst uitleg over hoe je een halster bij een paard om doet en vervolgens mochten we dit oefenen. Daarna kwam het onderdeel zadels omdoen en daarna kreeg iedereen een paard toegewezen. Mijn paard heette Tiny (omdat ze de kleinste van de groep is, denk ik). Na de lunch (deze was elke dag echt perfect verzorgt, heerlijke broodjes met sla, kaas, komkommer en uit) gingen we een tocht maken van 2,5 uur door de diverse velden, bossen, enz. Het is zo'n enorm groot gebied. 's Avonds gingen we standaard eten bij het kampvuur dat net voor onze 'shed' was. De volgende ochtend werden we al om 6:30u wakker gemaakt met een onwijze klere herrie. Ze zetten iedere ochtend een cd op en dan het volume helemaal voluit. Ik zal nu even in het kort opsommen wat we de volgende dagen gedaan hebben, anders blijf ik aan het typen.

 

Dinsdag

Les natural horsemanship

Hoefijzers verwijderen en plaatsen

Lasso werpen

Met een soort zweep slaan, dit gebruik je bij het opjagen van koeien

Schapen bijeendrijven vanuit de diverse heuvels

Schapen scheren

 

Woensdag

Les natural horsemanship

Chemicaliën spuiten / planten weghakken

Hekken maken

 

Donderdag

Dagtocht door de bergen

Onderweg koeien opdrijven en ze op een plek brengen waar de kalfjes een oormerk, brandmerk kregen en gekastereerd (ik weet niet of ik het zo goed schrijf, maar jullie snappen wel wat ik bedoel) werden.

 

Vrijdag

Zadels insmeren met schapenvet (dit was echt te ranzig voor woorden)

Rest van de dag rijden

Lunch aan rivier

's Middags galopperen en racen met de paarden (echt heel cool, maar ook vermoeiend)

 

Vrijdagavond zijn we afgezet in Tamworth, waar ik voor het eerst sinds een week weer bereik had. Hier heb ik samen met Debbie en Phoebe (een australisch meisje van de cursus) een kamer geboekt in een pub. Dit was goedkoper dan een overnachting in de YHA. Alleen we kwamen er met onze stomme koppen pas 's nachts achter waarom. Het was namelijk een enorme rot herrie onder onze kamer. Gelukkig waren we zo uitgeput dat we eigenlijk meteen in slaap vielen. Die avond hebben we gegeten in een restaurant waar je voor AU$ 15 onbeperkt kon eten. Dit was werkelijk verrukkelijk. Ze hadden alles... chinees, japans, vlees, vis, ijs, meloen, vruchten, fruiten. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hadden het.

 

De volgende dag, zaterdag 5 juni, ben ik met de bus weer naar Brisbane gegaan. We vertrokken om even over 8 's ochtends en kwamen 's avonds om 18:00 uur aan. Debbie en ik hebben toen een kamer geboekt in de hostel Somewhere to stay. Hier hebben we een fantastische kamer. We slapen er met z'n drieën, een Iers meisje slaapt bij ons op de kamer. En we hebben onze eigen douche en toilet op de kamer. Ik heb het plan om hier tot a.s. vrijdag te blijven en dan door te reizen langs de oost kust richting Cairns. De afstand is ongeveer 2000 km. En onderweg wil ik op verschillende plaatsen stoppen. O.a. Frasereiland, The Whitsundays en in Cairns. Hier wil ik ook kijken of ik ergens een duikbrevet kan halen. Ik heb gisteren een beetje zitten plannen wat ik nu precies wil gaan doen in de weken die ik nog heb in Australië. Ik had ook nog het plan om naar Nieuw-Zeeland te gaan, maar hier heb ik jammer genoeg maar vanaf gezien i.v.m. de tijd. Morgen ga ik waarschijnlijk naar de Australia Zoo. Deze ligt iets boven Brisbane en deze zoo is van Steve Urwin. Misschien hebben jullie wel eens van hem gehoord. Verschillende tv programma's van hem worden uitgezonden op Discovery. Hij is helemaal gek met krokedillen en doet alles met ze. Ik deze zoo mag je ook koala's aaien en het schijnt dat hij kleine siberische tijgers heeft waar je als je geluk hebt 20 minuten mee kan spelen. We zullen we zien. Zodra ik weer wat nieuws heb zal ik het jullie wel weer laten weten.

 

Liefs,

Karin

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer