No. 007 – 28-05-2004 – Byron Bay

Geschreven: 28-05-2004  [ 13:13 ]

 

Byron Bay 'de surfplace to be'

 

Hoi allemaal,

 

Bedankt voor jullie leuke berichtjes in m'n gastenboek. Het blijft altijd leuk om iets van 'thuis' te horen... thanx!

 

De afgelopen dagen heb ik weer een heleboel meegemaakt. Ik moet nu even heel erg goed nadenken wat ik ook alweer heb gedaan. Het was zoveel. Op dinsdag ochtend zijn we om 8:15uur vertrokken uit Sydney met de tour van Ivan (onze tourguide). We moesten eerst een heel stuk rijden voor we bij een gebied aankwamen waar veel wijngaarden zijn. In Australiכ heeft je twee of drie van deze gebieden. Hier stopten we bij twee bedrijven waar we de diverse soorten wijnen mochten proeven. Hier zat best een aantal lekkere tussen. 'k Heb alleen nog niets gekocht, word anders helemaal zo'n gezeul met m'n backpack (en hij is nu al loodzwaar). Vervolgens hebben we weer een heel stuk door Australiכ gereden, met de meest mooie vergezichten. Ik herinner me nu ineens dat we voordat we stopten bij de wijnproeverijen we al een eerdere stop hadden gemaakt, namelijk bij een pub waar we 'Jungle juice' hebben geproeft. Ja, het lijkt wel of wel een alcohol dagje hebben gehad... viel reuze mee hoor. Jungle juice is een soort likeur dat gemaakt word door diverse alcoholische dranken met elkaar te mixen. Ik vond het niet echt lekker. Veel te zoet! Na de wijnproeverijen gingen we in een klein dorpje wat boodschappen doen voor de lunch. Hierna was het weer een aardig stukje rijden voor we stopten bij The Green Cathedral. Dit is een 'kerk' die gebouwd is in een stukje regenwoud aan een groot meer. Het zag er heel erg gaaf uit! (ik zet de foto's wel later op de website). In deze Catherdal trouwen regelmatig mensen die een unieke locatie zoeken. Omdat het weer vandaag niet zo geweldig was overnachten we op een andere plek dan we eigenlijk zouden blijven. Eerst zouden we overnachten in een huisje op het strand, maar omdat we gingen BBQ-en en daar weinig beschutting was gingen we naar een fantastisch huis midden in de bossen. Met een geweldige veranda waar je heerlijk onder kon zitten en een beschutte plek om te BBQ-en. Echt fantastisch! Ook was het hier heerlijk rustig, geen herrie van al het verkeer dat langs je raam rijdt.

De volgende dag stond er weer veel op het programma. We zijn naar een koala ziekenhuis geweest. Hier worden koala's opgevangen die aangereden zijn, of gewond zijn geraakt door branden, enz. Hiervoor zijn we ook nog gestopt op een fantastisch uitzichtpunt over de zee. Na het koala hospitaal zijn we doorgereden naar het centrum van Port Macquirie. Hier hebben we weer even wat boodschappen gedaan voor de lunch en BBQ, die we ook vanavond weer zouden hebben. 's Middags hebben we nog een werkelijk onwijs gave wandeling gemaakt door een natuurpark. Het was op de punt van een soort schiereiland. Het heet Had Head, omdat het lijkt op een hoed. Hier hebben we twee uur gelopen met weer een hele mooie natuur (ik blijf alles maar fantastisch en mooi noemen, maar je raakt hier iedere keer weer onder de indruk). Tijdens deze wandeling hebben we diverse wilde kangaroes gezien van heel dichtbij. Ook hebben we nog dolfijnen gezien die even kwamen boven springen. Ik zal proberen vandaag de foto's ook hiervan nog op het internet te zetten. Er schiet me nu weer ineens te binnen wat we hiervoor hebben gedaan. Nadat we boodschappen hadden gedaan voor de lunch zijn we gaan lunchen in een natuurpark. Waar een hele grote zandvlakten waren, zie de foto's. Uiteindelijk hebben we overnacht in Dorrigo. Een gehucht waar we sliepen in een 'hotel' boven de plaatselijk pub. Eigenlijk zouden we 's avonds gaan BBQ-en in het regenwoud, maar omdat het regende gingen we bij een vriend van Ivan BBQ-en. Hij woonde net buiten Dorrigo.

Gisteren de laatste dag van de tour hebben we een wandeling gemaakt door een regenwoud. Ook weer heel mooi! Hier kwamen we nog twee watervallen tegen. Bij de ingang van dit park was een informatiecentrum met restaurant waar we hebben geluncht. 's Middags hebben we een sportieve bezigheid gehad. We gingen zee-raften en zee-kayaken. Dit was echt heel gaaf, maar ook dood eng. We kregen wedsuites aan, want het water was best koud, en een helm op en we konden beginnen. Ik ben begonnen met zee-raften. Dit was echt cool. Je moet dan eerst proberen door de golven te komen, en dit vond ik echt doodeng. Ik zat namelijk voorin en het waren enorme golven en was bang dat zo'n golf midden op onze raft zou breken. Dit gebeurde dus ook wel, maar ik kreeg het toch voor elkaar om te blijven zitten. Als je dan terug ging en zo'n grote golf nam en je keek naar beneden dan zag je het water een paar meter onder je, omdat je op de golf zat. Het gebeurde ook een keer dat we dus omsloegen met de raft. Toen ik onderwater zat had ik echt zoiets van rustig blijven, je komt vanzelf weer boven (je had nl. ook een reddingsvest aan) maar het was wel dood eng. Het kayaken ging echt voor geen meter. Ik ging samen met Debbie, maar we kwamen gewoon niet door de golven heen. Uiteindelijk lukte het wel en toen we dus een golf pakten werd ik toch gelanceerd joh! Ik zat achterin en de kayak sloeg naar voren om en ik vloog zo een paar meter door de lucht de zee in. Na al deze spannende activiteiten zaten we gelukkig allemaal weer veilig in de bus. En reden we richting Byron Bay. Hier overnachten we in het Rainforest Resort. Eigenlijk moesten we op kamers met stappelbedden, maar we werden opgewaardeerd en hebben nu een huisje voor ons zelf met douche en toilet, normale bedden en een keukentje met alles erop en eraan midden in het regenwoud. Alleen als we naar het strand willen of de stad moeten we met de bus. Op de volgende website kun je kijken voor een beschrijving van de tour: www.pioneeringspirit.com.au. Ook worden hier binnenkort foto's opgeplaatst van onze groep. Ivan heeft namelijk onderweg foto's gemaakt en zal de zes mooiste/leukste op z'n website zetten. In Byron Bay blijf ik tot zondag. Dan komen drie jongens van onze groep ook naar Byron en eentje daarvan heeft een auto gekocht in Sydney. En het mooie is hij heeft ook de cursus geboekt in Tamworth. Dus Debbie en ik kunnen met hem meerijden. Ik zit nu in internet cafי waar het niet lukt om m'n foto's op de website te zetten, maar ik ga even kijken of het ergens anders lukt.

 

Doei,

 

Karin

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer