No. 005 – 23-05-2004 – Blue Mountains

Geschreven: 23-05-2004  [ 21:48 ]

 

Blue Mountains...

 

Hi everybody,

 

Op het moment zit ik in een enorm internet café in Sydney centrum, omgeven door ong. 50 computer en een hele hoop Aziaten en backpackers. Vandaag heb een hele leuke, maar ook vermoeiende dag gehad. We zijn met de groep naar de Blue Mountains geweest. We vertrokken vanochtend om 8:15uur. Waarna we eerst naar het Olympic villiage gingen van de olympische spelen in 2000. We reden over het terrein waar alle gebouwen staan, tennis court, swimming pool (waar Ian Thorpe, maar ook onze eigen zwemmers een hoop medailles hebben binnengehaald), enz. Vervolgens reden we nog langs het olympische dorp waar iedereen toendertijd verbleef. Het hele 'dorp' maakt gebruik van gerecyceld water en zonne-energie. Na ongeveer een uur rijden kwamen we aan in de Blue Mountains. Wat is dit ongelovelijk mooi. We hebben er een wandeling van een uur gemaakt door eucaliptes bossen, watervallen en fantastische uitzichten. Ik moet zeggen dat de wandeling wel erg vermoeiend was, maar heel gaaf! 's Middags zijn we naar een uitkijkpunt gegaan waar we de Three Sisters hebben gezien. De Three Sisters zijn drie hele grote stenen rotsen. Het verhaal doet dat de drie zusters in de droomtijd van de Aboriginals veranderden in stenen, omdat drie broers met hun wilden trouwen. De vader wilde dit alleen niet en was bang dat hij het niet voor elkaar kreeg om dit te voorkomen. Daarom maakte hij ze van steen, zodat ze niet meer weg konden gaan. Vervolgens gingen we in een ander gedeelte van de Blue Mountains opnieuw een wandeling maken. Dit keer door regenwoud tussen enorme rotsen en kolenmijnen. Ook dit was heel erg mooi. Als laatste gingen we naar een ander natuurgebied waar heel veel kangaroes leven. Ik heb hier voor het eerst een kangaroo gezien. Op een meter afstand...

 

Vanavond heb ik nog voor een nacht in het hostel geboekt. De introductie duurt namelijk tot morgen en daarna zijn we op ons zelf aangewezen. Met een stuk of zes van de groep ga ik een tour maken naar Byron Bay. Deze vertrekt op dinsdag en duurt drie dagen. Ook bij deze tour gaan we hele gave dingen zien en doen, maar hier hoor je nog wel meer over. Uiteindelijk komt de tour dus aan in Byron Bay, waar het op dit moment 29 graden is. Byron Bay ligt aan het strand en is heel druk bezet met golfsurfers. Dit ga ik dus ook zeker doen. Het hostel waar we na deze drie dagen worden afgezet schijnt heel luxe te zijn. Met een zwembad en aan het strand, ik ben benieuwd! Na deze tour ga ik samen met Debbie, een meisje die bij mij in de groep zit, een jackeroo/jilleroo cursus doen. Deze gaan we morgen boeken en zal beginnen op 31 mei. Voor meer informatie over deze cursus kun je kijken op www.leconfield.com. Ik heb hier echt heel veel zin in. Want we gaan onwijs toffe dingen doen. Misschien dat ik hierna ook nog wel probeer op een farm te gaan werken, maar dat zie ik nog wel.

 

Het hostel waar ik nu slaap is wel gezellig, maar ik lig aan de straatkant en het verkeer wat hierlangs raast is echt om gek van te worden. Het lijkt wel of ze in Sydney nooit slapen. Heb vanacht dus ook bijna niet geslapen, maar hoop dit vannacht toch zeker wel te doen.

 

Nou, zodra ik weer nieuws heb laat ik het jullie weten. Trouwens ik heb voor hier in Australië een nieuwe mobiel aangeschaft. Mijn nieuwe nummer is: +61431342270.

 

Doei,

 

Karin

 

Ps. Let a.u.b. niet op m'n type/taal fouten. Ik heb geen zin om alles te controleren en er zal heus wel eens iets niet kloppen.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer